Суші ー популярна в нашій країні страва японської кухні, яку традиційно готують із вареного рису, водоростей та риби. Останню використовують як у сирому вигляді, так і після теплової обробки. Великий попит мають роли, зроблені з різноманітних морепродуктів.
Ці інгредієнти вважаються дієтичними та корисними для здоров’я, тому їх включають до складу дієт. Дари моря на смак відрізняються від м’яса, через що надають страві особливих, оригінальних відтінків. Замовити морепродукти оптом для тематичного ресторану або бару зручно на сайті SUSHI PRODUCT.
Основні корисні властивості
М’ясо безхребетних недарма включають до складу різноманітних дієт. Головною перевагою є велика кількість поживних речовин, зокрема вітаміну А, D та комплексу вітамінів групи B. При низькому рівні поживних речовин у крові найкраще вживати морепродукти, у тому числі в суші.
Дари моря є природним джерелом омега-3, тому покращують роботу та стан мозку. Жирні кислоти підтримують когнітивні функції людини, вони є корисними й необхідними навіть для немовлят. Якщо хочеться завжди бути енергійним і почуватися добре, варто додати м’ясо молюсків та інших безхребетних до свого раціону. Вони також сприяють профілактиці хвороби Альцгеймера.
Завдяки низькому вмісту насичених жирів і великій кількості білка морепродукти дуже корисні для серця. Крім того, омега-3 зменшує ризик захворювань серцево-судинної системи. Жирні кислоти також дбають про зір людини, покращують стан шкіри й допомагають у боротьбі з депресією. Споживати морепродукти рекомендується декілька разів на тиждень, щонайменше три.
Які різновиди можна замовити гуртом
До дарів моря відносять усіх безхребетних, які мешкають у солоній воді та придатні для вживання в їжу. Риба не належить до морепродуктів ー у цей перелік включають інших представників фауни:
- двостулкові. Проживають не тільки у Світовому океані, а й у прісних водоймах світу. До цієї категорії належать морські гребінці, устриці, мідії;
- ракоподібні. Також мешкають не тільки в солоній воді. Їхні головні особливості ー наявність міцного панцира та здатність очищувати водойми. До представників ракоподібних відносять різноманітних лангустів, креветок, раків, крабів;
- черевоногі. Проживають не тільки у водоймах, але й на суші. Найвідомішими представниками черевоногих є равлики, у японських стравах використовують їхній різновид під назвою тсубугай. До нього також можуть додавати червоний барвник для привабливості;
- головоногі. Найпопулярніші представники (кальмари) часто використовуються в стравах японської кухні;
- водорості. Їх вживають у їжу не тільки люди, а й ракоподібні. Для приготування суші найчастіше використовують бурі різновиди, ламінарію, фікус.
Під час приготування ролів використовують також морських їжаків як представників голкошкірих, та крабові палички. Традиційно в Японії ці інгредієнти не піддають термічній обробці, саме так вдається зберегти всі їхні корисні властивості. Проте в Україні це необхідно, щоб позбутися шкідливих бактерій та отримати новий смак.
Перш ніж придбати морепродукти, важливо запевнитись у їхній свіжості. В інтернет-магазині SUSHI PRODUCT продаються тільки найкращі товари гуртом для приготування суші:
- кальмари;
- креветки;
- гребінці;
- восьминоги;
- молюски.
Можна також придбати набір, який продається під назвою «морський коктейль». Перед тим як зробити замовлення, варто поцікавитись, скільки вже зберігаються молюски або інше м’ясо. Морепродукти ー необхідний та корисний для здоров’я інгредієнт, який додають до суші.