Пюре, приготовлене зі звареної картоплі є одним із найпоширеніших гарніру, який полюбляють всі гурмани, як великі, так і маленькі. Для того, щоб картопляне вийшло смачним, потрібно використовувати спеціальні сорти картоплі та крім того правильно приготувати основу пюре – почищену картоплю. Приготовлена належним чином крем-картопля повинна нагадувати структуру густих вершків та відрізнятися приємним жовтуватим відтінком. Для того, щоб позбавити картоплю земляного запаху перед чищенням її варто старанно помити, розрізати на декілька частин надто великі картоплини потрібно відразу після завершення чистки. Варити картоплю для пюре за рецептом torchyn.ua варто в підсоленій воді, яка повинна повністю покривати всю картоплю, що вариться в каструлі. Зазвичай час варіння картоплі, в залежності від сорту триває 25-30 хвилин, після чого воду потрібно злити, а картоплю – потолочити спеціальною картоплем’ялкою.
Як приготувати крем-картоплю за рецептом Торчин
Картопляне пюре у формі крему (крем-картопля) є напрочуд смачним гарніром, який має ніжну текстуру та завдяки неординарному оформленню може слугувати смачною окрасою новорічного чи будь-якого святкового столу. Крем-картопля є новим поглядом на знайоме всім буденне пюре з картоплі, яке завдяки використанню сиру пармезан, трьом яєчним жовткам та майонезу від відомого бренду «Торчин» перетворюється на вишуканий святковий гарнір.
Для приготування картопляного крем-пюре знадобиться 800 г картоплі, 70 г твердого сиру «пармезан», 3 яйця, одна головка часнику, 20 г петрушки, пів чайної ложки солі та 100 г майонезу «Європейський».
Приготування крем-картоплі складається з декількох етапів, під час яких:
- почищену картоплю варто промити в холодній воді і відварити до повної готовності. Воду, в якій вварилася картопля, потрібно злити не повністю – залишаємо приблизно 200 мл води;
- до відвареної картоплі додаємо три яєчних жовтки, потертий на дрібній терці сир пармезан, попередньо запечені у духовці та почищені зубчики часнику, сіль, перець за смаком та майонез;
- старанно розминаємо всі складені інгредієнти картоплем’ялкою (ніяких міксерів чи блендерів) до отримання однорідної маси та консистенції, що не мітить без грудочок.
Як підготовити ефектну подачу крем-картоплі
Для того, щоб оформити ефектну подачу крем-картоплі потрібно скористатися кондитерським мішечком (за його відсутності можна використати звичайний пакет з поліетилену, відрізавши один кінчик). Закладене у кондитерський мішок (чи поліетиленовий пакет) пюре видавлюємо, формуючи ніби розкритий бутон троянди на звичайному деко для запікання, дно якого вкрите шаром пергаментного паперу.
Далі деко з картопляними «трояндами» кладемо до розігрітої до 220 градусів духовки і запікаємо впродовж 15 хвилин (поверхня троянд по завершенні запікання стане золотисто-коричневою). Далі троянди з пюре викладаємо на окреме блюдо та подаємо до столу в якості гарніру до м’ясних чи рибних страв.